Terug naar kleuranalyse

Kleuranalyse - Suited for business - Zomertype


Zomertype kleurtips

Dus jij bent een Zomertype. Een dame met een huid met een koude ondertoon. Een juiste kleurcombinatie in je zakelijke outfit dat past bij een zomertype kan je laten stralen. Niet alleen staan juiste kleuren je beter, maar gepaste kleuren laten je ook frisser en zelfverzekerder overkomen. Vindt hier uit welke kleuren voor je werken in je zakelijke kleding. 

 
Zomertype kleuren dont's

Een zomertype is niet gebaat bij de kleuren fuchsia en neon kleuren. 

Zomertype kleuren do's 

Het kleurenpalet voor een zomertype bevat over het algemeen geen hele felle kleuren. De meeste kleuren die goed bij jou staan hebben een soort grijstint over zich heen. De kleuren die het zomertype het beste staan zijn donkere kleuren zoals oud-roze, bordeaux rood, antraciet en marine blauw. Daarnaast staan lichtere kleuren zoals lavendel, aqua blauw en turquoise jou ook erg goed. Zomertype kleding tip: licht roze blouse gecombineerd met zilveren sieraden zoals manchetknopen. Wat betreft de kleur van het perfecte basic pak is grijs/antraciet een aanrader voor het zomertype.


Zomertype kleurenpalet

Hieronder tref je een selectie van kleuren die perfect bij zomertypes passen! 

zomerkleuren zomerkleuren

PerSuit aanraders voor zomertypes!

Voor zomertypes raad PerSuit een antraciet grijs (mantel-) pak aan (met of zonder licht grijs/wit krijtstreepje). Deze kleur staat je fantastisch. Combineer het geheel met een lichte en zoete kleur blouse zoals licht roze, lavendel of turquoise. 

Pumps

Zakelijke Pumps

Jurk

Zakelijke Dames Jurk

Tas

Zakelijke Dames Tas

Blouse

Zakelijke Dames Blouse