Terug naar kleuranalyse

Kleuranalyse - Suited for business - Wintertype


Wintertype kleurtips

Dus jij bent een Wintertype. Een dame met een huid met een roze-achtige ondertoon en vaak met donker haar en donkere ogen. Een wintertype is een koud type. Wat betreft sieraden staat de kleur zilver bij jou het beste. Een juiste kleurcombinatie in je zakelijke outfit dat past bij een wintertype kan je laten stralen. Niet alleen staan juiste kleuren je beter, maar gepaste kleuren laten je ook frisser en zelfverzekerder overkomen. Vindt hier uit welke kleuren voor je werken in je zakelijke kleding.


Wintertype kleuren dont's 

Kleuren die niet bij het wintertype passen zijn pasteltinten. Deze kleuren maken het wintertype bleek. 

Wintertype kleuren do's 

Felle of koele kleuren e.g. diep rood, fuchsia, avondblauw, kristalwit en zwart. Een felrode jurk kan je bijvoorbeeld fantastisch staan, mits het de juiste vorm heeft en je je overige zakelijke kleding basic houdt. Het wintertype is het enige type waarbij de kleur zwart fantastisch staat. Dat is een voordeel aangezien het grotendeel van de business suits en jurken zwart zijn. Daarnaast is zwart een goede basic kleur om een van de andere kleuren die jou goed staan mee te combineren.

PerSuit raad aan om de wintertype kleuren te gebruiken bij het accentueren van je basic outfit. Wij denken hierbij aan een sjaaltje, manchetknopen of een riem in een sprekende kleur. Een sjaaltje in de juiste kleur laat je gezicht mooi spreken. Tegelijkertijd fleurt het je basic pak op en zie je er verzorgd en stijlvol uit.


Wintertype kleurenpalet

Hieronder tref je een selectie van kleuren die perfect bij wintertypes passen!

wintertype wintertype

PerSuit kleding aanraders voor wintertypes!

Aangezien felle kleuren bij een wintertype goed staan, kun je daarmee experimenteren. Let wel op dat je outfit niet te schreeuwerig wordt. Dit kun je voorkomen door te werken met kleurige accessoires. Voorbeelden hiervan zijn: sjaaltjes, manchetknopen, riemen, tassen, oorbellen en andere sieraden. 

Blouse

Zakelijke Dames Blouse

Colbert

Zakelijk Dames Colbert

Blouse

Zakelijke Dames Blouse

Pumps

Zakelijke Pumps