Terug naar bodytypes

Lichaamstype | Het H-Lijn figuurBij het H-Lijn figuur zijn de schouders, taille en heupen nagenoeg even breed.Rectangle

Kenmerkend aan het H-Lijn figuur zijn de rechte lijnen en slanke benen. Mocht je aankomen dat is dit op heup en/of buikhoogte. De meeste vrouwen met een H-Lijn figuur hebben een kort bovenlichaam en platte billen.

Jouw sterkste punt is dat jouw lichaam op vele manieren aangekleed kan worden. 

Jouw figuur is van nature al in balans. Je kunt twee kanten op, ga voor extra rondingen of volg de lijnen van je lichaam. Afhankelijk van borstomvang, billen en lengte van de benen moet er kleding uitgezocht worden, zonder de natuurlijke balans te verstoren. 

Om aan te sluiten bij de zandloper lijnen voeg je extra volume toe op de schouders en op de heupen waarbij je de taille strak houdt. Kies bijvoorbeeld voor een V-Lijn colbert dat goed getailleerd is in combinatie met een A-Lijn rok of een pof-rok.

Echter, wanneer je bijvoorbeeld een vollere buste en plattere billen hebt, kies dan voor een blouse zonder franje en een pantalon met achterzakken c.q. klep. Andersom, wanneer je mooie ronde billen hebt, kies dan voor een basic broek in combinatie met een colbert waarbij het accent op de schouders ligt.


Kleding advies voor het H-Lijn figuur

What to wear and what not to wear!


Do’s

✔ Jasjes met verticale prinsessenfiguurnaden en horizontale strepen
✔ Als je een lange hals hebt hoog gesloten jasjes, colletjes en shirtjes met een U-hals
✔ Blouses en jasjes die net onder het heupbeen eindigen
✔ Blouse met ruches en laagjes
✔ Rok recht, koker, A-lijn en plooirok
✔ Jurk en shirtjes met empire taille
✔ Trenchcoat
✔ Pantalon recht, skinny of met iets wijdere pijp
✔ Pantalon met zakken en achterzakken

Don'ts

✘ Verticale strepen en wijdvallende kleding 

Deze opsomming is niet limitatief, het kan zijn dat je een combinatie van types bent. Ga terug naar Bodytypes en bekijk de kenmerken van de andere types.

 


 PerSuit Lichaamstype H-Lijn kleding aanraders en tips

Bekijk de PerSuit categorie aanraders hieronder. Klik direct door naar V-Lijn colberts om je taille te accentueren, straight fit pantalons om accent op je billen te voorkomen, A-Lijn jurken om accent op je heupen/benen te leggen en high heels om je benen optisch langer te laten lijken.

 

H-lijn zakelijke damesmode JurkH-lijn zakelijke damesmode pantalon