Terug naar bodytypes

Lichaamstype | Het Peerfiguur

PearLichaamsvorm: "De Peer": Je heupen zijn het breedste punt en je hebt weinig taille.

Jouw lichaam heeft mooie rondingen met een wat lagere balans. Het algemene "ideaal" is het zandloper figuur. Dit houd in dat de truc is om de accenten in je zakelijke kleding te leggen op de schouders. Zo creëer je een natuurlijke balans.

Je schouders en je hals zijn je sterkste punten, laat dit zien! Je kunt je schouders en hals benadrukken door de vorm, print en kleur van je kleding, of door te spelen met mooie accessoires.

Peer lichaamstype kleur tip: zwart of in ieder geval donkere pantalon of (A-lijn) rok in combinatie met een opvallende kleur blouse of blazer. Welke kleur jou laat stralen lees je op PerSuit Kleuranalyse.

Een accent leggen op je schouders middels een print kun je bewerkstelligen door te kiezen voor een effen kleur blouse met een print, borduursel of steentjes, pailletjes op (enkel) het schouder gebied. Een accent leggen door middel van de vorm van je kleding kun je bewerkstelligen door bijvoorbeeld bij een colbert te kiezen voor een wijd-uitlopende v-lijn van je bovenste knoop naar het (bijna) uiteinde van je schouders. Een colbert-vorm dat ook goed werkt voor een peer-type is een colbert met een brede kraag, of een colbert met schoudervulling.

Waar een en ander op neer komt is het creeren van een lichaams balans (zandloper-idee) waarbij een v-lijn van je navel naar je schouders van belang is zodat je schouders evenwijdig lijken ten opzichte van je heupen.


Kledingadvies voor het peerfiguur

What to wear and what not to wear!


Do's

✔ Jasjes met schoudervullingen, een brede kraag, kort of eindigend op de heup, dubbele rij knopen
✔ Pantalon recht, simpele zakken of geen zakken
✔ Blouse met dessins, bij voorkeur rondom de schouders
✔ Sjaaltjes met opvallende kleur
✔ Jurken en shirtjes met een U-hals, V-hals, pof- of kapmouwtjes
✔ Rok A-lijn (uitlopend) of een rok die naar de zoom wijder wordt
✔ Maxi rok en jurken met een brede halslijn

✔ Kleur pantalon, zwart of donker in combinatie met lichte of opvallende kleur blouse

✔ Blouse met rouche bij de hals

Don'ts

✘ Jasjes getailleerd en zonder schoudervulling
✘ Tuniek blouse
✘ Pantalon met details op heuphoogte
✘ Brede riem

Deze opsomming is niet limitatief, het kan zijn dat je een combinatie van types bent. Ga terug naar Bodytypes en bekijk de kenmerken van de andere types. 


 Zakelijke Damesmode voor het Peer Figuur

Bekijk de PerSuit categorie aanraders hieronder. Klik direct door naar A-Lijn rokken, straight fit pantalons om accent op je billen te voorkomen, sjawls om accent op je schouders te leggen en high heels om je benen optisch langer te laten lijken.