Terug naar bodytypes

Lichaamstype | Het A-Lijn figuur

triangle

Bij het A-Lijn figuur zijn de heupen het breedste punt. Echter, het A-Lijn figuur heeft, in tegenstelling tot het peer-type, een duidelijke taille. Jouw lichaam heeft mooie rondingen met lagere balans. Het kenmerkende verschil met de "Pear" lichaamsvorm is dat een A-Lijn figuur een plattere buik en plattere billen heeft. 

Je schouders, hals en benen zijn jouw sterkste punten. Leg hier dan ook de accenten! Het algemene "ideaal" is het zandloper figuur. Dit houdt in dat de truc is om de accenten in je zakelijke kleding te leggen op de schouders en het (optisch) verlengen van je benen. Zo creëer je een natuurlijke balans. Voor de natuurlijke balans kunnen de jurken en tops strapless of V-Lijn zijn. Tevens zijn nude pumps een aanrader, deze verlengen optisch je benen en de neutrale kleur is goed te combineren.

Je kunt je schouders en hals benadrukken door de vorm, print en kleur van je kleding, of door te spelen met mooie accessoires. Een accent leggen op je schouders middels een print kun je bewerkstelligen door te kiezen voor een effen kleur blouse met een print, borduursel of steentjes, pailletjes op (enkel) het schouder gebied.

Een accent leggen door middel van de vorm van je kleding kun je bewerkstelligen door bijvoorbeeld bij een colbert te kiezen voor een wijd-uitlopende v-lijn van je bovenste knoop naar het (bijna) uiteinde van je schouders. Een colbert-vorm dat ook goed werkt voor een A-Lijn-type is een colbert met een brede kraag, of een colbert met schoudervulling.

Waar een en ander op neer komt is het creeren van een lichaams balans (zandloper-idee) waarbij een v-lijn van je navel naar je schouders van belang is zodat je schouders evenwijdig lijken ten opzichte van je heupen.

A-Lijn lichaamstype kleur tip: zwart of in ieder geval donkere pantalon of (A-lijn) rok in combinatie met een opvallende kleur blouse of blazer. Welke kleur jou laat stralen lees je op PerSuit Kleuranalyse.


Kledingadvies voor het A-Lijn figuur

What to wear and what not to wear!

Do's 

✔ Jasjes met schoudervullingen, een brede kraag, kort of eindigend op de heup, dubbele rij knopen
✔ Pantalon recht, hoge taille, geen of slechts simpele zakken
✔ Blouse met dessins
✔ Sjaals
✔ Jurken en shirtjes met een V-hals, U-hals, pof- of kapmouwtjes
✔ Rok recht, hoge taille en A-lijn
✔ Maxi rok en jurken

Don'ts 

✘ Jasjes getailleerd en zonder schoudervulling
✘ Tuniek blouse
✘ Pantalon met details op heuphoogte
✘ Brede riem
✘ Jassen en jasjes met zakken op heuphoogte

Deze opsomming is niet limitatief, het kan zijn dat je een combinatie van types bent. Ga terug naar Bodytypes en bekijk de kenmerken van de andere types.


 Aanraders Zakelijke Damesmode Lichaamstype A-lijn

Bekijk de PerSuit categorie aanraders hieronder. Klik direct door naar A-Lijn rokken, straight fit pantalons om accent op je billen te voorkomen, sjawls om accent op je schouders te leggen en high heels om je benen optisch langer te laten lijken.