Terug naar Dresscode

De business meetingVan belang de meeting is de branche, wat je wil overbrengen en wie je gesprekspartner is. Wij onderscheiden de volgende branches: (i) de zakelijke dienstverlening en (ii) creatieve dienstverlening. 

meetingZakelijke dienstverlening

Onder de zakelijke dienstverdeling vallen weer een hoop subcategorieën. Wij maken een onderscheid in: (i) corporate/internationale cliënten en (ii) nationale MKB cliënten.

Corporate wear is "clean and clear". Een pak/mantelpak in de kleur zwart, grijs of marineblauw, eventueel met een licht krijtstreepje (vermijd altijd brede krijtstrepen, dat komt old-fashioned over) gecombineerd met een mooi zittende effen wit, licht roze, blauw of lila blouse. Combineer het geheel met simpele maar classy sieraden zoals pareloorbellen en een nette aktetas. Wat betreft de MKB cliënten is "clean and clear" minder van belang. Hij/zij moet kunnen "levelen" en moet het gevoel krijgen dat jij als adviseur in een zelfde soort omgeving verkeerd en de kansen en risico's van zijn vak begrijpt. Tegelijkertijd dien je als adviseur wel over te komen als vaktechnisch capabel. Het kan zijn dat de corporate stijl bij de cliënt niet goed aankomt omdat hij wellicht het gevoel krijgt dat jullie niet op een lijn zitten. Belangrijk is dus om te weten tegenover wie je komt te zitten, wat voor persoon is het, wat wordt er verwacht etc? Obv deze informatie kun je eventueel je kleding iets downgraden. Draag bijvoorbeeld een leuk truitje onder je pak. The difference is in the details! 

Creatieve dienstverlening

In deze branche zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies een van de kleuren die creativiteit uitstralen zoals: geel, oranje of paars. Go with your guts! 


Netwerkborrel Sollicitatie Presentatie First day Meeting Casual Friday