Terug naar kleuranalyse

Kleuranalyse - Suited for business 

Lentetype

Lente-type

Lentetype kleurtips

Dus jij bent een Lentetype. Een dame met een warme uitstraling, een gouden, koperen en/of rode ondertoon in het haar en een lichte huid dat niet snel bruin wordt. Gouden sieraden staan jou het beste. Een juiste kleurcombinatie in je zakelijke outfit dat past bij een lentetype kan je laten stralen. Niet alleen staan juiste kleuren je beter, maar gepaste kleuren laten je ook frisser en zelfverzekerder overkomen. Vindt uit welke kleuren voor je werken in je business wear. 
Color dont's:

Wit, zwart en grijs. Accessoires en sierraden in het goud complementeren je uitstraling en de aanbevolen kleuren. 

Color do's:

Het lentetype is gebaad bij heldere, zachte en lichte kleuren met een oranje of gele ondertoon. Zachte kleuren zoals pasteltinten (e.g. zalm, persik, ivoor, zachtgeel, lila en kaki) complimenteren het huidtype van het lentetype. Daarnaast staan de kleuren helder blauw en groen, lime, geel en turquiose je erg goed. Lentetype kleding tip: Aangezien wit geen goede kleur is voor het lentetype, draag een helder blauw sjaaltje om je nek boven je witte blouse.


Lentetype kleurenpalet

Hieronder tref je een selectie van kleuren die perfect bij lentetypes passen!

Lentetype kleurenLentetype kleuren

PerSuit kleding aanraders voor lentetypes! 

Het lentetype heeft een voordeel. Aangezien 'corporate wear' voor vrouwen in beginsel bestaat uit een pak met een blouse, en deze blouses vaak pastelkleurig zijn. Perfect voor het lentetype! Voor het lentetype raadt PerSuit dan ook aan om een aantal blousjes in pasteltinten aan te schaffen. Een nadeel is dat een witte blouse vaak niet flatteus is. Echter, wanneer de witte blouse wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een sjaaltje in een heldere kleur, haalt de kleur het geheel, en daarmee jou, op! 

Jas

Zakelijke Jas

Colbert

Zakelijk Dames Colbert

Jurk

Zakelijke jurk

Pumps

Zakelijke Pumps