Terug naar bodytypes

Lichaamstype | Het V-Lijn figuurBij het V-Lijn figuur zijn je schouders het breedste punt. Je hebt een mooie taille en wat smallere heupen.

Jouw lichaamsvorm heeft daarom een hoge balans. Je schouders zijn het breedste punt van je lichaam en in verhouding heb je wat slankere benen.

Het algemene "ideaal" is het zandloper figuur. Dit houdt in dat de truc is om de accenten in je zakelijke kleding te leggen aan je onderlichaam. Door het creeren van meer volume op het heupgebied, creer je een natuurlijke balans. Voornamelijk op heuphoogte mogen de accenten komen zoals een brede riem. Tevens is een pantalon of rok met uitgesproken zakken een aanrader voor het A-Lijn figuur. Wanneer je voor een rok gaat, kies dan voor een A-Lijn of nog beter, een pof-rok.

Een van de grootste assets van het A-Lijn figuur zijn de benen. Laat die mooie benen zien en ga voor the eye-catching shoes. Aangezien je een slanke taille hebt, wat je andere grote asset is, zijn goed getailleerde colberts voor jou een echte aanrader. Let wel op dat je de hals en schouder partij basic houdt i.e. geen franjes, prints, sjaaltjes of andere in het oog springende accessoires.

Daarnaast kun je het beste colberts met schoudervulling in de winkel laten hangen. Colberts met zakken op het heupgebied zijn daarentegen perfect voor het V-Lijn type aangezien dit je heupen weer accentueerd. Daarnaast zijn uitgesproken V-Lijn colberts niet geschikt om jouw assets naar voren te laten komen aangezien deze je schouders optisch breder maken. Ga daarom juist voor een wat meer dichte blazer met bijvoorbeeld een ronde hals die wat langer is en na een mooie taille wijd uitloopt.

Lichaamstype V-Lijn kleuren kleding tip: kies voor zwart of een andere donkere kleur jasje in combinatie met een lichte of kleurige rok.


Kledingadvies voor het V-lijn figuur

What to wear and not to wear!

Do's

✔ Jasje met een hoge mouwaanzet. Hoe smaller de wijdte van de mouw, des te smaller je figuur lijkt
✔ Jasjes (iets getailleerd) die minimaal eindigt op je heupen
✔ Jurk of rok die naar de zoom uitloopt
✔ Jurken met een ronde-hals en een wijde rok
✔ Rokken met een breed heupstuk, pof- of A-lijn
✔ Rokken met horizontale strepen, prints of zakken
✔ Een basic shirt zonder print, liefst met ronde-hals of diepe U-hals
✔ Pantalon met een rechte pijp en details op heuphoogte
✔ Eye-catching shoes 

Don'ts

✘ Horizontale strepen op bovenlijf
✘ Strakke en rechte rok of jurk (zoals een koker rok)
✘ Jurken of shirtjes met pof- of kapmouwtjes
✘ Korte jasjes
✘ Strakke (skinny) broeken
✘ Heupriem

Deze opsomming is niet limitatief, het kan zijn dat je een combinatie van types bent. Ga terug naar Bodytypes en bekijk de kenmerken van de andere types.


 Aanraders Zakelijke Damesmode V-lijn figuur

Bekijk de PerSuit categorie aanraders hieronder. Klik direct door naar A-Lijn rokken, straight fit pantalons om accent op je billen te voorkomen, A-Lijn jurken om accent op je heupen/benen te leggen en high heels om je benen optisch langer te laten lijken.