Terug naar bodytypes

Lichaamstype | Het Zandloper figuurHourglassDames met het zandloper figuur mogen zichzelf gelukkig prijzen aangezien dit figuur het 'ideaal beeld' is. Het zandloper figuur heeft even brede schouders als heupen met een smallere taille.


Draag kleding die jouw natuurlijke rondingen volgt en waarin je taille wordt geaccentueerd. Je lichaam heeft geen andere accenten nodig omdat deze er van nature zijn. Je hebt een natuurlijke balans.

Zakelijke kleding met duidelijke tailles zijn absulute aanraders voor jou. Met jouw lichaamstype staat een koker rok in combinatie met een mooie basic blouse en/of colbert geweldig. Kortom, kledingstukken die jouw lichaamsvormen volgen staan jou het beste. Voorkom daarom wijdvallende kledingstukken.

Wanneer je besluit om een kleding stuk aan te schaffen dat ergens accent op legt, zoals een pof rok (accent op de heupen), dan wordt in beginsel je natuurlijke balans verstoord. Dit kun je vervolgens verhelpen door nog een accent op het schoudergebied te leggen.


Kleding advies voor het Zandloper figuur

What to wear and what not to wear!

Do's

✔ Jasjes licht getailleerd, enkelknoop jasjes en weinig lijnen
✔ Rok recht, A-lijn, trompet, pof en koker
✔ Jurk en shirtjes met empire taille
✔ Trenchcoat
✔ Pantalon recht en skinny
✔ Pantalon of rok met details op heuphoogte
✔ Eye-catching shoes

Don'ts

✘ Jasjes zonder taille op heuphoogte
✘ Blouses en shirtjes zonder taille
✘ Wijde broeken

Deze opsomming is niet limitatief, het kan zijn dat je een combinatie van types bent. Ga terug naar Bodytypes en bekijk de kenmerken van de andere types.


 PerSuit Lichaamstype Zandloper kleding aanraders en tips

Bekijk de PerSuit categorie aanraders hieronder. Klik direct door naar V-Lijn colberts om je taille te accentueren, straight fit pantalons en kokerrokken om je natuurlijke balans te behouden en te laten zien en high heels om je benen optisch langer te laten lijken.