Terug naar kleuranalyse

Kleur Analyse - Suited for business - Herfsttype


Herfsttype kleurtips

Dus jij bent een Herfsttype. Een dame met een ivoor, perzik tot koffiebruine huid. Een juiste kleurcombinatie in je zakelijke outfit dat past bij een herfsttype kan je laten stralen. Niet alleen staan juiste kleuren je beter, maar gepaste kleuren laten je ook frisser en zelfverzekerder overkomen. Vindt hier uit welke kleuren voor je werken in je zakelijke kleding.


Herfsttype kleuren dont's

Felle kleuren zoals fuchsia en neon zijn een afrader voor het herfsttype aangezien deze kleuren te overheersend zijn. 
 

Herfsttype kleuren do's 

Donkere aardtinten staan jou fantastisch. De meeste kleuren die voorkomen in herfstbladeren aan de bomen kun je goed hebben. Variërend van beige, bruin tot warmrood. Kies voor je basic pak bijvoorbeeld de kleur donker of kastanje bruin. Daarnaast staat een bordeaux rode jurk jou ook goed. Wat betreft blouses is groen een goede kleur om te kiezen: fris en perfect voor bij jouw huid-toon. Naast de typische herfstblad kleuren staan lichte paarstinten het herfsttype ook erg goed. Lila is ook een prima basic kleur voor een blouse. Herfsttype kleding tip: kies bijvoorbeeld voor een lila blouse met manchetten en vul deze aan met een wat donkerdere tint paarse manchetknopen: een eyecatcher!

Herfsttype kleurenpalet

Hieronder tref je een selectie van kleuren die perfect bij herfsttypes passen!

herfsttypeherfsttype

PerSuit aanraders voor herfsttypes!

Aangezien aardetinten jou het beste staan heeft PerSuit een aantal aanraders op een rijtje gezet. Kies als basic pak voor een bruine kleur of beige (met of zonder streepje) gecombineerd met een groentint qua accessoires. Voor een geloofwaardige power uitstraling kun je ook voor een marine-blauw pak gaan.

Trenchcoat

Trenchcoat

Blouse

Zakelijke dames blouse

Tas

Zakelijke Dames Tas

Pumps

Zakelijke Pumps