Terug naar PerSuit Yourself

Business Etiquette Damesmode

The Suit

Met een goed zittend pak aan straal je professionaliteit en kunde uit. Een pak dient te voldoen aan een aantal standaarden. Let op de volgende aspecten:


1. Fitting - Het pak moet een goede ‘fit’ hebben. Lees hierover meer bij Perfect Fit.


2. Print - Voorkeur gaat uit naar een basic pak i.e. niet te druk. Een effen pak of een pak met een verfijnt streepje is prima, maar zodra het zebra- vormen gaat aannemen zou je jezelf achter je oren moeten krabben. Let wel dat je het basic dames pak straks kan gaan opfleuren met je blouse en accessoires.


3. Kleur – Voorkeur gaat weer uit naar een basic kleur. Met een basic kleur wordt hierbij: zwart, grijs, bruin of blauw bedoeld. De kleur hangt ook erg af van wat je wil uitstralen en wat je dag planning is. Lees bij Dresscode hoe te bepalen welke outfit geschikt is voor de meest voorkomende events.

4. Materiaal – Zorg ervoor dat het materiaal van je pak kwalitatief goed is. Mindere kwaliteit zorgt er vaak voor dat het pak gaat lubberen op bepaalde plekken en/of zijn vorm verliest in de loop van de tijd. Daarnaast is het vaak ook snel te zien aan de stof dat het pak niet van goede kwaliteit is.

Aangezien jij wil overkomen als een kwalitatief goede professional, dient je pak je hierbij te complimenteren.

5. Tijd van het jaar – wellicht ten overvloede: vriest het, draag dan geen rok. In de zomer kan een wit/crème pak (indien je daar het kleur-type voor bent) ook prima.

Bekijk de zakelijke dames pakken en mantelpakjes

Pumps

1. Vermijd schoenen met open tenen en/of hielen


2. Het verdient de aanbeveling om de kleur van de schoenen te laten matchen met je (laptop/akte) tas. Heb je die dag een rood sjaaltje om? Why not go wild en trek een paar rode pumps aan.


Bekijk de Pumps geschikt voor naar werk

Panty's/Stay ups

1. Vermijd bedrukte panty’s

2. Indien je een lichtkleurig pak aan hebt, trek dan een lichte (huidskleur) panty aan.

3. Be prepared! Zorg voor een back-up panty in de auto, op kantoor of in je tas.

Blouse


Onder je basic pak kun je een blouse dragen. Is het koud, draag dan een mooie V-hals trui over je blouse. Waar dien je op te letten bij een blouse:


1. This goes without saying, maar de blouse dient kreukel en vlekvrij te zijn.


2. De kraag van de blouse dient van stevig materiaal te zijn. Je wil geen jaren zestig “Grease-achtige” kraag, maar een kraag die mooi ferm rechtop staat.


3. De blouse dient lange mouwen te hebben. Een blouse met manchetknopen voor vrouwen is op het moment upcoming.


4. Blouse in je pantalon of rok! Wat betreft het bezwaar dat de blouses over het algemeen te kort zijn en bij elke beweging uit je broek schieten het volgende: Kies een blouse met een body of een blouse met extra lengte aan de onderkant.


5. Zorg ervoor dat de opdruk (if any) op je blouse beperkt is. Heeft je pak een streepje, houd je blouse dan egaal en andersom.


6. Je kunt een kleur blouse kiezen die jouw type complementeert. Ga naar Bodytypes om uit te vinden wat voor type je bent en Kleuranalyse welke kleuren het beste bij jou staan.


7. Ook hier weer dient de blouse een goede ‘fit’ te hebben i.e. getailleerd in all the right places. Klik hier voor een uitleg wat een juiste fit is.

Bekijk de Zakelijke Dames Blouses

Accessoires

Je voorkomen dient ‘clean and clear’ te zijn, en daardoor dien je alle onnodige afleidingen te voorkomen. Want het is van belang wat je zegt, en je wil niet dat je gesprekspartner afgeleid wordt door te veel bling of te grote accessoires.


1. Draag 1 paar oorbellen, niet meer dan dat, ongeacht hoeveel gaatjes je waar dan ook hebt.


2. De oorbellen dienen subtiel te zijn (dit geld overigens voor alle accessoires).


3. Kies tussen een nette ketting of een sjaaltje.


4. Draag of een horloge, of een armband, niet alle twee aan een arm.


5. Eén ring is voldoende.


6. Draag sierlijke manchetknopen.

Bekijk de Business Accessoires